Manuele therapie in Breda bij gewrichtsklachten

Bij iedere beweging die we uitvoeren zijn gewrichten betrokken. Zo gebruiken we onze schouders, pols en vingers allemaal bij drinken van een kop thee. Of we gebruiken onze heupen, knieën en enkels bij het lopen. Vergeet ook niet dat onze wervelkolom ook bestaat uit tientallen gewrichten die één groot gewricht vormen.

Binnen Nederland zijn er dan ook enorm veel mensen die last hebben van hun gewrichten. Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarin extra aandacht is voor gewrichtsklachten. Onze praktijk in Breda helpt u dan ook graag wanneer u last heeft klachten aan uw gewrichten.

Contact opnemen

Wat verstaan we onder gewrichtsklachten?

Omdat er overal in ons lichaam gewrichten aanwezig zijn, kunnen gewrichtsklachten heel divers zijn. Dit zijn soms klachten die opspelen in het gewricht zelf, maar in sommige gevallen kunnen de klachten ook elders in het lichaam ontstaan.

Onze manueel therapeuten zien dan ook allerlei verschillende klachten voorbijkomen. U kunt hierbij denken aan onder andere:

  • Artrose klachten
  • Lage rugklachten
  • Hoofd- en nekpijn
  • Duizeligheid vanuit de nek (cervicogene duizeligheid)
  • Nek- en schouderklachten
  • Klachten van de ribben en borst
  • Kaakklachten

Deze lijst is niet volledig, maar geeft een beeld van de variatie binnen de gewrichtsklachten.

Vanzelfsprekend is de behandeling met manuele therapie niet voor al deze klachten hetzelfde. We starten dan ook altijd met een uitgebreide intake om uw klachten zo scherp mogelijk in kaart te brengen.

Wanneer we een goed beeld hebben van de klachten, de oorzaak van deze klachten en de eventueel betrokken factoren, stellen we op basis van deze gegevens een persoonlijk behandelplan op.

Waarom is manuele therapie effectief tegen gewrichtsklachten?

Manuele therapie kenmerkt zich door een grondige kennis van het menselijk lichaam. Hieronder valt kennis over hoe ons lichaam beweegt en hoe de structuren in ons lichaam samenwerken.

Doordat een manueel therapeut na de fysiotherapeutische opleiding nog een aanvullende master heeft gevolgd, heeft de manueel therapeut extra technieken tot zijn of haar beschikking. Dit is bijvoorbeeld het kraken of mobiliseren.

Deze combinatie van kennis en vaardigheden komt met name bij de behandeling van gewrichten tot zijn recht. Gewrichten zijn beweeglijk, maar blijven ook regelmatig langere tijd in dezelfde houding staan.

Een gezonde houding en een goede manier van bewegen zijn dus erg belangrijk voor een goede werking van onze gewrichten.

Manuele therapie gewrichtsklachten

Zorg van de manueel therapeut bij gewrichtsklachten

Bij gewrichtsklachten is er vaak sprake van pijn of stijfheid bij het bewegen. Wanneer u voor een behandeling bij ons langs komt, zullen we kijken of uw manier van bewegen afwijkt van de optimale manier van bewegen. We zien vaak dat pijn en/of stijfheid hiervan het gevolg kunnen zijn.

Wanneer we een goed beeld hebben van de situatie en alle mogelijk betrokken factoren, dan bespreken we ons behandelplan met u. Hierbij overleggen we wat onze bevindingen zijn en hoe we u zouden willen behandelen. Wanneer we samen dit plan hebben doorgenomen, is het tijd om met de behandeling te starten.

We gebruiken mobiliserende technieken en manipulaties om de gewrichten soepeler te laten bewegen. Voor een duurzaam resultaat is dit vaak echter maar een deel van oplossing. Er is in de meeste gevallen een onderliggende reden, zoals een afwijkende spierspanning of verkeerde houding, waardoor er een verkeerde belasting van het gewricht is ontstaan.

Door de manuele technieken te hanteren, hebben we meer mogelijkheden om de onderliggende oorzaak te behandelen. Dit doen we in combinatie met van andere vormen van zorg. In onze praktijk zetten we manuele therapie in de meeste gevallen samen in met andere therapieën, zoals oefentherapie of fysiotherapie.

De mogelijkheid om therapievormen te combineren geeft de best mogelijke resultaten.

Manuele therapie in de regio Breda bij Focus Fysiotherapie

Onze praktijk combineert de voordelen van manuele therapie, fysiotherapie en oefentherapie. Hierdoor kunnen we u altijd de best mogelijke behandeling bieden en bent u bij ons letterlijk en figuurlijk in goede handen.

Wanneer u een afspraak wilt maken of eerst meer informatie wilt ontvangen, dan kunt u eenvoudig via onze website of telefonisch contact met ons opnemen.

Een behandeling bij Focus Fysiotherapie

Herkent u klachten die horen bij artrose? Wacht dan niet langer en maak een afspraak bij Focus Fysiotherapie! Dit kan door ons te bellen, te mailen of door het invullen van het contactformulier op onze site.

Wij hopen u snel te kunnen helpen in onze praktijk!

Contact opnemen