Madelon van der Horst – van Seeters

Manueel therapeut – Eigenaar Focus Fysiotherapie

Het verhaal van Madelon

Fysiotherapeut

Afgestudeerd in 2013 aan de KU Leuven: BSc en MSc Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen

Manueel therapeut

Afgestudeerd in 2014 aan de UGent: Postgraduaat manuele therapie

Madelon

Persoonlijk
Na mijn afstuderen aan de KU Leuven heb ik meerdere jaren werkervaring opgedaan in verschillende praktijken waardoor ik met een heel diverse patiëntenpopulatie heb gewerkt. De laatste 5 jaar heb ik gewerkt op een nek-schoudercentrum waar ik hoofdzakelijk nek-schouderklachten en klachten op het gebied van duizeligheid en hoofdpijn heb behandeld. Dit aandachtsgebied vind ik enorm interessant, maar ik vind ook andere lichaamsregio’s te boeiend om deze niet meer te behandelen. Daarom vind ik het enorm leuk om me nu ook weer te kunnen richten op andere klachtenbeelden.

Naast de algemene fysio- en manueeltherapeutische handelingen, pas ik ook regelmatig dry needling toe. Ook heb ik in januari 2022 de opleiding manuele therapie bij zuigelingen gedaan. Dit is een leeftijdsgroep waar ik tot nu toe weinig ervaring mee had, maar waarvan ik nu al heel goede resultaten gezien heb!

Naast het werken in de praktijk heb ik de afgelopen 2 jaar les gegeven op de enige universitaire opleiding fysiotherapie in Nederland. Dit was ontzettend leerzaam voor mezelf qua kennis, maar ook qua uitbreiding van mijn academische vaardigheden. Om me volledig te kunnen richten op FOCUS fysiotherapie, ben ik daar helaas mee gestopt.

Tijdens mijn werk vind ik het een uitdaging om samen met mijn patiënten een oplossing te vinden voor hun klachten, vooral ook preventief. Ik hou van puzzelen en mocht een klacht lastiger oplosbaar blijken, dan zal ik proberen te blijven zoeken totdat we de oorzaak van het probleem hebben gevonden. Ik sta in mijn werk voor het samen toewerken naar een doel, eerlijkheid, doorzettingsvermogen en het nakomen van afspraken.

Beweging is erg belangrijk. Zelf ben ik een fanatiek roeister en ben ik graag buiten aan het wandelen of fietsen. Ik probeer mijn eigen passie voor beweging over te brengen op patiënten omdat ik ervan overtuigd ben dat bewegen bij veel klachten een deel van de oplossing kan zijn!