Vergoedingen

Vergoedingen

Voor het maken van een afspraak is een doorverwijzing van uw huisarts of specialist niet nodig. De behandelingen worden meestal uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering vergoed.

Focus fysiotherapie heeft in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen we in de meeste gevallen direct de behandelingen declareren bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar vergoedt de behandelingen die vallen binnen uw aanvullend pakket. Omdat fysiotherapie onder de aanvullende verzekering valt, hoeft u geen eigen bijdrage te betalen per behandeling.

Voor behandeling die vallen binnen het basis pakket geldt het eigen risico. Behandelingen die binnen het basis pakket vallen zijn alle aandoeningen die op de chronische lijst fysiotherapie vermeld staan.

Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie gegarandeerd vanuit de basisverzekering.

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder die op chronische lijst staan

Heeft u een aandoening die staat op de chronische lijst fysiotherapie dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf of (gedeeltelijk) vanuit uw aanvullend pakket.

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder

De behandelingen van aandoeningen die niet op de chronische lijst staan, worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed. Heeft u geen aanvullende verzekering of zijn de behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering dan krijgt u een factuur van Focus Fysiotherapie.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie

Sinds 1 januari 2006 is het niet meer noodzakelijk om een verwijsbriefje bij de huisarts te halen voordat u een afspraak bij een fysiotherapeut maakt. Fysiotherapeuten zijn tegenwoordig opgeleid om te screenen of dat fysiotherapie voor uw klacht de juiste behandelmethode is. Als u een afspraak maakt bij ons in de praktijk, zal u bij de voor u meest geschikte fysiotherapeut geplaatst worden.

1e Afspraak

Tijdens de eerste afspraak inventariseert de fysiotherapeut na de screening wat uw klachten zijn, welke factoren uit uw dagelijks leven mee kunnen spelen in het blijven voortbestaan van de klachten en hoe uw verdere gezondheid is. Daarna zal er een onderzoek plaatsvinden waarbij de therapeut kan bepalen welke van zijn mogelijke diagnoses uit het eerste gesprek bevestigd kunnen worden.

Als alle aspecten rondom uw klacht in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met u bespreken wat de mogelijke diagnose is, hoe lang het ongeveer gaat duren voor u weer klachtenvrij bent en hoe de behandeling eruit gaat zien. Dit gaat natuurlijk altijd in overeenstemming met u.