Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode die erop is gericht om spieren gericht en snel te laten ontspannen. Er wordt met een acupunctuurnaald in een triggerpoint (ook wel ‘knoop’ genoemd) geprikt waarna deze zal samentrekken.

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak


  Kort gevoel van kramp

  Dit kunt u als een kort gevoel van kramp waarnemen. Nadat deze kramp een aantal keren is uitgelokt, is een triggerpoint ‘uitgedoofd’ en is de spier ontspannen. Een triggerpoint is een verharding in een spier die voor pijn kan zorgen, lokaal of op afstand. Deze triggerpoints komen bij iedereen voor, maar zorgen niet altijd voor klachten.

  Dry Needling ‘Triggerpoints’

  Na overbelasting (in de breedste zin van het woord) kunnen deze triggerpoints pijnlijk worden en kunnen ze lokaal of op afstand pijn geven, dit wordt ook wel uitstralingspijn genoemd. Natuurlijk moet de oorzaak van de overbelasting aangepakt worden, maar dry needling kan tot snelle pijnverlichting leiden of kan ervoor zorgen dat oefeningen beter uitgevoerd kunnen worden.

  Dry Needling Focus Fysiotherapie

  Hoe ontstaan triggerpoints

  Triggerpoints kunnen onder andere op de volgende manieren ontstaan:

  • Door een acute beweging die op dat moment pijnlijk is voor het lichaam
  • Door een langdurig verkeerd bewegingspatroon of verkeerde houding
  • Als gevolg van psychische klachten, bijvoorbeeld stress of depressie
  • Als gevolg van langdurige repetitieve handelingen, bijvoorbeeld werken met een muis of productiewerk
  • Overbelasting door sport
  • Als gevolg van een ander letsel, bijvoorbeeld een botbreuk of spierletsel
  • Door immobilisatie of inactiviteit

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  “Super begeleiding”

  "De beste fysiotherapeut van Breda. Mooie praktijk. Ze werken met zorg en aandacht. Veel kennis, aansporing en zorgvuldigheid. Ze luisteren goed en denken mee. Deskundig en professioneel."

  -Ria bolkenbaas-

  “Deskundig, laagdrempelig en goede behandeling”

  "Deskundig, laagdrempelig en goede behandeling. Inclusief adviezen. Ze nemen prima de tijd voor je en ik ging elke keer echt behandeld naar huis. Zo voelde het ook. Na dry needling en massage op verschillende momenten weet ik nu wat ik moet doen. Mocht er weer iets voorvallen weet ik jullie goed te vinden :)"

  -Thushara Verhoeven (Zifiron)-

  “Uiterst bekwame fysiotherapeuten”

  "Een hele fijne fysiopraktijk, met hele fijne persoonlijke begeleiding en uiterst bekwame fysiotherapeuten. Ik had nooit verwacht dat ik weer zo goed zou opknappen, en zulk goed resultaat zou hebben. Ik ben erg blij dat ik daar heen ben gegaan."

  -Kitty Kessels-

  “De beste fysiotherapeut van Breda”

  "De beste fysiotherapeut van Breda. Mooie praktijk. Ze werken met zorg en aandacht. Veel kennis, aansporing en zorgvuldigheid. Ze luisteren goed en denken mee. Deskundig en professioneel."

  -AM-

  Wij helpen u graag verder

  Ik wil graag mailen

  Bel Focus fysiotherapie op +31 85 076 89 58