HomeBehandelingenSportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sport-fysiotherapie

Bij sportfysiotherapie ligt de focus op het begeleiden van mensen die sporten of willen gaan sporten, bij de revalidatie na blessures, maar ook op het geven van voorlichting en advies omtrent sport. Ook speelt de sportfysiotherapeut een belangrijke rol bij de preventie van klachten. Vaak kan door training het risico op blessures geminimaliseerd worden en kan door het trainen van omliggende spiergroepen de belasting op het meer kwetsbare lichaamsdeel verminderd worden.

Sportfysiotherapie gaat over sport in de breedste zin van het woord. De sportfysiotherapeut ziet sporters die hun sport op hoog niveau uitoefenen, maar ook meer recreatieve sporters, ouderen en kinderen bij wie sport onderdeel is van hun dagelijks leven. Natuurlijk kan de sport fysio ook adviseren bij een sportkeuze of kan hij u door middel van een aantal oefensessies op maat al voorbereiden op de sport die u wil gaan doen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij ons in de praktijk te komen sporten. Hier hanteren wij aparte tarieven voor, welke onder het kopje “tarieven” te vinden zijn. Tijdens deze medische fitness traint u vanzelfsprekend onder begeleiding van een fysiotherapeut zodat het risico op blessures minimaal wordt en u een voor u zo optimaal mogelijk programma krijgt.

FOCUS fysiotherapie heeft een nauw samenwerkingsverband met atletiekvereniging Sprint in Breda en heeft connecties met artsen van het Amphia ziekenhuis en Bergman Clinics zodat er snel geschakeld kan worden tussen de verschillende disciplines.