Bekkenfysiotherapie

Een bekkenfysiotherapeut richt zich op patiënten met klachten die veroorzaakt worden door problemen in de bekkenbodem, het bekken en de lage rug.

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak


  Hoe gaan wij te werk

  Er wordt onderzoek gedaan naar de beweeglijkheid van het bekken, maar ook naar de functie van de bekkenbodem. Dit gebeurt eventueel met speciale apparatuur en/of inwendig, daar is de bekkenfysiotherapeut toe bevoegd. Bij een disfunctioneren van de bekkenbodem, kunnen onder andere problemen met het plassen, de ontlasting of seksuele problemen ontstaan. Ook kinderen met problemen in de bekkenregio kunnen bij onze bekkenfysiotherapeut terecht.

  Door middel van adviezen over houding, eet- en drinkgedrag, oefentherapie en ondersteunende hulpmiddelen wordt zo een compleet behandelplan gemaakt.

  Veel voorkomende klachten

  Veel voorkomende klachten die een bekkentherapeut behandelt:

   

  • Bekkenpijn en gerelateerde lage rugklachten door bijvoorbeeld zwangerschap en/of bevalling
  • Urine incontinentie
  • Moeizaam kunnen plassen
  • Fecale incontinentie
  • Obstipatie
  • Bedplassen
  • Verzakkingen van o.a. baarmoeder en blaas
  • Seksuele problemen
  • Pré- en postoperatief bij chirurgische interventies in het kleine bekken
  Geriatrie Fysiotherapie Focus

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  “Super begeleiding”

  "De beste fysiotherapeut van Breda. Mooie praktijk. Ze werken met zorg en aandacht. Veel kennis, aansporing en zorgvuldigheid. Ze luisteren goed en denken mee. Deskundig en professioneel."

  -Ria bolkenbaas-

  “Deskundig, laagdrempelig en goede behandeling”

  "Deskundig, laagdrempelig en goede behandeling. Inclusief adviezen. Ze nemen prima de tijd voor je en ik ging elke keer echt behandeld naar huis. Zo voelde het ook. Na dry needling en massage op verschillende momenten weet ik nu wat ik moet doen. Mocht er weer iets voorvallen weet ik jullie goed te vinden :)"

  -Thushara Verhoeven (Zifiron)-

  “Uiterst bekwame fysiotherapeuten”

  "Een hele fijne fysiopraktijk, met hele fijne persoonlijke begeleiding en uiterst bekwame fysiotherapeuten. Ik had nooit verwacht dat ik weer zo goed zou opknappen, en zulk goed resultaat zou hebben. Ik ben erg blij dat ik daar heen ben gegaan."

  -Kitty Kessels-

  “De beste fysiotherapeut van Breda”

  "De beste fysiotherapeut van Breda. Mooie praktijk. Ze werken met zorg en aandacht. Veel kennis, aansporing en zorgvuldigheid. Ze luisteren goed en denken mee. Deskundig en professioneel."

  -AM-

  Wij helpen u graag verder

  Ik wil graag mailen

  Bel Focus fysiotherapie op +31 85 076 89 58